Innovasjonscamp i Kristiansand

Kristiansand Kommune og Ungt Entreprenørskap Vest-Agder inviterte første klasse på Forskerlinja, pluss et par elever fra 2STF og musikk til å delta på en lokal innovasjonscamp på Grønt Senter, der temaet var Kristiansand 2041, og hovedoppgavene var fremtidsrettet og lærerike. Vinnerne av denne innovasjonscampen fikk muligheten til å presentere på åpent møte på rådhuset i forbindelse med konsulentselskapene Norconsult, Cowi, KAP /Alt. Arkitektur og Juul og Frost Arkitekter sine presentasjoner av bystrategiforslag mot 2041.

Da elevene møtte opp på grønt senter onsdag morgen ble de møtt av representanter fra både UE Vest-Agder og Kristiansand kommune. Før vi gikk i gang med oppgaver ble alle spurt om å teste en ny app, som er i utviklingsfasen fra kommunen sin side. Den handler om medvirkning og gir deg som innbygger i Kristiansand kommune mulighet til å komme med konkrete innspill til hvordan byen kan bli et bedre sted å leve, vokse opp i og komme på besøk til.

Som en siste oppvarmingsøvelse før den innovative idéprosessen fikk alle utdelt noe flere av elevene anslo å være en tommestokk av resirkulert plast, mens andre (siden spørsmålet la opp til at man aldri hadde sett objektet før) mente dette måtte være en koppholder, selfiestang, krone eller kjøkkenredskap.

Etter det ble problemstillingene lagt fram, og forskerhjernene var klar for innovasjon. De to oppgavene lød som følger: «Hva må til for at Kristiansand i fremtiden skal være et attraktivt sted å jobb og å bo i?» og «Hvordan kan vi bruke «hvilende kompetanse» blant våre innbyggere i Kristiansand som ressurs for å skape verdier i fremtidens by?».

Etter intens jobbing med både gule lapper og teknologiske virkemiddel, samt presentasjoner det strålte gjennomføringskraft fra ble til slutt vinnerne kåret. Førsteplassen gikk til gruppa «pointKRS» som kom med en rekke konkrete forslag for bruk av området der kontainerhavna er den dag i dag, og i framtiden muligens erstattet av «en grønn bydel der natur og samfunn møtes». Dommernes begrunnelse var at forslaget var «innovativt, spenstig, fremtidsrettet for grønn fremtid og» var lagt fram ved hjelp av en  «fin presentasjon.» De ble i etterkant premiert og tilbudt å møte opp i Rådhuskvartalet for å presentere sitt framtidsprosjekt på et åpent møte der profesjonelle konsulentbedrifter la fram sine forslag til fremtidsbyen Kristiansand 2041. Vinnergruppa bestod av Christiane Marie Fjeldbraaten, Ida Magnussen, Lyder Kjellevold Jacobsen og Trond Hauklien.

Andreplassen gikk til gruppa som presenterte et «multikulturelt ressursprogram» der innvandrere, eldre og drop out-elever fra Kristiansand kan sammen gi og få kunnskap, til og fra hverandre.

Gruppa «The Final Soulution» kom på tredjeplass, og overrasket alle med en genial idé der appkonseptet JOBZ ville gjort det lettere for arbeidsledige og innvandrere uten jobb å komme i kontakt med NAV og arbeidsgivere. Målet var å gjøre det enklere for mange å få seg jobb.

Les mer på Kristiansand kommune sine hjemmesider.

Forskerlinja

Denne siden driftes av engasjerte elever ved forskerlinja årskull 2003. Les mer...

Get social

Følg med på sosiale medier:

Alt innhold på denne siden er orginalt innhold med opphavsrett tilhørende Forskerlinja på vågsbygd.

© 2021 Forskerlinja Vågsbygd Videregående | Versjon 1.0.4